MODESHOOT

 

Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan een beroepsfotografie opleiding. Ondertussen heb ik mijn diploma al binnen, jeej! Maar eigenlijk ben ik nog niet helemaal klaar. Er is nog een module over het financiƫle gedeelte van een eigen zaak runnen, en ook al bestaat Texas Photodesign al meer dan 11 jaar, denk ik dat ik daar nog best wel wat van kan leren. Maar die module was niet verplicht voor de opleiding, vandaar dat ik mijn diploma al binnen heb.

De huiswerkopdrachten die ik kreeg waren tot nu toe vooral allerlei verschillende fotosessies. Landschappen, bruiloften, portretten, bedrijfsfotografie, enz., van alles kwam voorbij. Hoewel ik het eigenlijk allemaal al wel kon heb ik toch weer nieuwe inzichten gekregen over wat ik zelf nou eigenlijk het leukste vind, en wat ik graag wil doen. Zo heeft landschapsfotografie toch wel heel erg mijn interesse geprikkeld! Vroeger vond ik het maar saai, maar nu ineens heb ik zo'n zin om vroeg de deur uit te gaan om een mooi uitzicht te fotograferen. Dus dat ga ik vaker doen dit jaar. Maar, geen zorgen, het aller-, aller-, allerliefste maak ik nog altijd portretten van leuke mensen! Het is zo leuk om mensen goed over zichzelf te laten voelen en een mooie herinnering te geven. Maar je kunt nog zoveel kanten op qua stijl en werkwijze en daar heb ik voor mezelf ook een shift in gemaakt door de opleiding.

Mijn laatste foto opdracht voor deze opleiding was een mode-shoot. En daar had ik Judith voor weten te strikken! Een vlotte, ondernemende danser en dansdocent. Het was een hele gezellige fotosessie en ze begreep meteen wat de opdracht was en wat ik zelf in gedachte had voor het resultaat. Ik kreeg een 8,5 als cijfer voor m'n huiswerk. Judith krijgt van mij een 10!

Model: Judith @judith.mldr
Fotograaf: Texas van Egmond